10 Ocak 2016 Pazar

Kali Linux WpScan ile Wordpress Zafiyet Analizi


Kali Linux WpScan ile Wordpress Zafiyet Analizi


     "Zafiyet Analizi Nedir?" sorusuna bir önceli yazılarımızda cevap vermeye çalışmıştık. Artık "Zafiyet Analizi Nasıl Uygulanır?" ve "Zafiyet analizi nasıl yapılır?" sorularına cevap vermeye çalışacağız.

5 Ocak 2016 Salı

Canınız Acımadan Zafiyet Analizi Yaptırın!

Zafiyet Analizi ve Sızma Testi, Öncesi ve Sonrası!
Merhaba bu gün sizlere zafiyet analizi veya sızma testi çalışmalarınızın sonucunda hangi adımları uygulayacağınızı bu testlerden neler çıkartmanız gerektiği gibi birkaç bilgiye değineceğim.
Öncelikle zafiyet analizi ve sızma testi neydi tekrar hatırlayacak olursak, zafiyet analizi veya sızma testi sisteminizde bulunan donanım, işletim sistemi veya programlarınızın güncelliğini yitirmiş olmasından veya diğer nedenlerden ötürü oluşmuş güvenlik açıklarının tespiti için yaptırılması özellikle gerekli olan uygulamalar ve hizmetlerdir. Bilişim teknolojileri sistemlerinin temelini oluşturan işletim sistemleri, sistem üzerinde çalışmakta olan uygulama ve diğer servislerinde güvenlik alt yapısını oluşturdukları için işletim sisteminin güvenliği esasen bütün sistemin güvenliği için büyük rol oynamaktadır. Şirket sisteminizde bulunan bilgilerinizin çalınmaması, zarar görmemesi veya değiştirilmemesi için zafiyet analizi yaptırılarak saldırı alınabilecek güvenlik açıkları hakkında detaylı bilgi toplayabilir ve bunları düzenleyebilirsiniz.